Prof.Dr. Hüseyin Kurtulmuş
Hacettepe Üniversitesi, Dişhekimliği Fakültesinden 1998 yılında mezun olduktan sonra; Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Protetik Diş Tedavisi A.D’da 1999-2004 yılları arasında ‘Obstrüktif Uyku Apnesinin Tedavisinde Prostodontik Uygulamalar’ tez çalışması ile doktora eğitimini tamamlamıştır. 2010 yılında ‘Protetik Diş Tedavisi’ uzman diş hekimi olmuştur. 2014 yılında Protetik Diş Tedavisi Bilim Dalında ‘Doçent’ ünvan ve yetkisine hak kazanmıştır. Temmuz.2018’den itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi A.D.’da Doç. Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. 16.Mart.2020 de aynı üniversitenin diş hekimliği fakültesi Protetik Diş Tedavisi A.D.’da ‘PROFESÖRLÜK’ yükseltmesiyle, PROFESÖR DR. kadrosuna atanmış ve Temmuz.2023 tarihine kadar bu görevine devam etmiştir. Eylül.2023 tarihinden itibaren ise, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi A.D.’da Profesör Öğretim Üyesi Kadrosuna atanmıştır. Dr.Kurtulmuş, Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği(TPİD), Türk Uyku Araştırmaları Derneği(TUAD), Türk Uyku Derneği(Uyku-Der), European Sleep Research Society(ESRS), Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği(EDAD) ve European Academy of Dental Sleep Medicine(EADSM), European Prosthodontic Association(EPA) ve Dudak Damak Yarıkları(ddy) Derneği üyesidir. 2021 yılı itibariyle ve halen İstanbul Dental Akademi’nin(İDA) ve Feb Akademi’de sürekli diş hekimliği eğitimi programlarında bir kurs eğitmeni olarak görev almaktadır. Profesör Kurtulmuş, 2020 yılında yurt içinde kurulan ve merkezi İzmir’de olan ilk ve tek özel Uyku Apne Grubu(UAG) konseyininde uyku bozuklukları-solunum yolu rahatsızlıkları prostodontisi ve dişhekimliği uygulamaları üzerine uzman diş hekimi olarak daimi ve kurucu bir üyesidir ve bu görevini de halen sürdürmektedir. Prof. Dr. Hüseyin KURTULMUŞ halen araştırma ve klinik çalışmalarına dental kliniğinde(Alsancak/İZMİR) ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesin de devam etmektedir. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.
İLGİ ALANLARI: Dental materyaller ve maddeler bilimi, adeziv restorasyonlar (porselen lamina, parsiyel kronlar ve endokron) ve estetik dişhekimliği (tüm seramik sabit protezler ile gülüş dizaynı), implant üstü rekonstrüktif protez teknikleri (all-on-four sistemleri, hibrit protezler) maksillofasiyal protetik rehabilitasyonlar (epitezler, obturatör rezeksiyon protezleri, ve ekstra-oral implantoloji), solunum bozukluklarıyla ilişkili uyku hastalıklarında prostodonti (ileri dental uyku ve solunum yolu prostodontisi: obstrüktif uyku apnesi ve horlamada ağız içi apareyler ile tedavi), bruksizmde orofasiyal ve nöromuskuler terapi (dişsel-okluzyon:‘okluzal düzenleme ve table top restorasyonlar’; mastikatör musküler: ‘okluzal splintler’).
Kursun içeriğini Prof.Dr. Hüseyin Kurtulmuş sizler için anlatıyor.
Dilediğin Zaman Dilediğin Yerden İzle!
Prof.Dr. Hüseyin Kurtulmuş anlatımıyla kursunuzu ömür boyu kullanım hakkı ve %100 tamamladığınızda sertifika imkanıyla dilediğiniz zaman dilediğiniz yerden izleyerek klinik pratiğinize +1 ekleyebilir ve eğitiminizi ertelemeden şimdi kaydolabilirsiniz!
Kursun İçeriği
- Uyku Bruksizmi (Nokturnal, Sekonder, Komorbid Diş Gıcırdatma) (7:09)
- Kas Hiperaktivitesinin Nedeni ve Gelişim Mekanizması (5:07)
- Pato-Bruksizm Ağız İçi Hasarları Nelerdir? (9:00)
- Kazanılmış (Dejeneratif) Fonksiyonel Maloklüzyon (17:44)
- Oklüzyon x Maloklüzyon (Eklem Düzeyinde) (9:54)
- Oklüzyon x Maloklüzyon (Diş Düzeyinde) (10:43)
- Orta Hat Nedir, Orta Hattın Çakışmaması Nedir? (6:03)
- Sentrikde Kayma ve Örnekleri (16:07)
- Niswonger Yöntemi (5:16)
- Dinamik Oklüzyon Gözlemi (3:41)
- Artikülasyon Kağıtları Bu Değerlendirmelerde Ne Kadar Önemli? (9:12)
- Helkimo Değerlendirmesi Kas ve Oro-Miyofasiyal Ağrı Muayenesi (4:59)
- Merkezi Duyarlılık Sendromuna Bağlı Miyofasiyal TME Bozukluğu Nedir (2:08)
- Ağrının Giderilmesinde Botulinum Toksinin Etkisi (8:29)
- Çiğneme Kas Aktivitesinin Değerlendirilmesi (2:01)
- Botoks, Botoksun Sulandırılması, Uygulama Dozajı ve Takibi (4:46)
- Masseter Botoks Uygulama Öncesi Çizimi ve Uygulama Noktaları (2:57)
- Masseter Botoks Uygulama Sonrası Neler Değişti? (4:05)
- Gün İçi Diş Sıkmada Fizik Tedavi ve İlaçların Kullanımı (2:06)
- Helkimo Değerlendirmesi: Eklem içi Ağrı-Ses/Hareket Muayenesi (18:02)
- Bruksizm, TME Hastalıkları, OSAS ve MPDS olan hastada Tedavi Protokolü (7:26)
- Stabilizasyon Splinti Nedir? (7:42)
- Hastaların Tedavi Değerlendirmeleri (2:44)
- Sentrik İlişki Stabilizasyon Splinti (5:57)
- Orta-Ağır Hasta Grubunda Tedavi Protokolü (Bruksizm+MPDS+OSAS+TMD) (4:22)
- Tek Nokta Temaslarının Uyumlanması (1:55)
- Splintlerin Üretilmesi (2:48)
- Splintlerin Etkisi ile İlgili Teoriler (4:22)
- Oklüzyon Dikey Boyut Yükseltme (7:03)
- Sağ Masseter Botoks Çizimi ve Uygulama (6:53)
- Sol Masseter Botoks Çizimi ve Uygulama (2:38)
- Hasta Üzerinde Oklüzyon Muayenesi ve Stabilizasyon Splinti İncelemesi (10:19)
- Hasta Üzerinde Dikey Boyut Kapanış Alma (4:30)