Prof.Dr. Hüseyin Kurtulmuş
Hacettepe Üniversitesi, Dişhekimliği Fakültesinden 1998 yılında mezun olduktan sonra; Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Protetik Diş Tedavisi A.D’da 1999-2004 yılları arasında ‘Obstrüktif Uyku Apnesinin Tedavisinde Prostodontik Uygulamalar’ tez çalışması ile doktora eğitimini tamamlamıştır. 2010 yılında ‘Protetik Diş Tedavisi’ uzman diş hekimi olmuştur. 2014 yılında Protetik Diş Tedavisi Bilim Dalında ‘Doçent’ ünvan ve yetkisine hak kazanmıştır. Temmuz.2018’den itibaren İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi A.D.’da Doç. Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. 16.Mart.2020 de aynı üniversitenin diş hekimliği fakültesi Protetik Diş Tedavisi A.D.’da ‘PROFESÖRLÜK’ yükseltmesiyle, PROFESÖR DR. kadrosuna atanmış ve Temmuz.2023 tarihine kadar bu görevine devam etmiştir. Eylül.2023 tarihinden itibaren ise, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi A.D.’da Profesör Öğretim Üyesi Kadrosuna atanmıştır. Dr.Kurtulmuş, Türk Prostodonti ve İmplantoloji Derneği(TPİD), Türk Uyku Araştırmaları Derneği(TUAD), Türk Uyku Derneği(Uyku-Der), European Sleep Research Society(ESRS), Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği(EDAD) ve European Academy of Dental Sleep Medicine(EADSM), European Prosthodontic Association(EPA) ve Dudak Damak Yarıkları(ddy) Derneği üyesidir. 2021 yılı itibariyle ve halen İstanbul Dental Akademi’nin(İDA) ve Feb Akademi’de sürekli diş hekimliği eğitimi programlarında bir kurs eğitmeni olarak görev almaktadır. Profesör Kurtulmuş, 2020 yılında yurt içinde kurulan ve merkezi İzmir’de olan ilk ve tek özel Uyku Apne Grubu(UAG) konseyininde uyku bozuklukları-solunum yolu rahatsızlıkları prostodontisi ve dişhekimliği uygulamaları üzerine uzman diş hekimi olarak daimi ve kurucu bir üyesidir ve bu görevini de halen sürdürmektedir. Prof. Dr. Hüseyin KURTULMUŞ halen araştırma ve klinik çalışmalarına dental kliniğinde(Alsancak/İZMİR) ve İzmir Tınaztepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesin de devam etmektedir. Evli ve bir kız çocuk babasıdır.
İLGİ ALANLARI: Dental materyaller ve maddeler bilimi, adeziv restorasyonlar (porselen lamina, parsiyel kronlar ve endokron) ve estetik dişhekimliği (tüm seramik sabit protezler ile gülüş dizaynı), implant üstü rekonstrüktif protez teknikleri (all-on-four sistemleri, hibrit protezler) maksillofasiyal protetik rehabilitasyonlar (epitezler, obturatör rezeksiyon protezleri, ve ekstra-oral implantoloji), solunum bozukluklarıyla ilişkili uyku hastalıklarında prostodonti (ileri dental uyku ve solunum yolu prostodontisi: obstrüktif uyku apnesi ve horlamada ağız içi apareyler ile tedavi), bruksizmde orofasiyal ve nöromuskuler terapi (dişsel-okluzyon:‘okluzal düzenleme ve table top restorasyonlar’; mastikatör musküler: ‘okluzal splintler’).
Ben Kimim ve Eğitimimin içeriği nasıl olacak?
Prof.Dr. Hüseyin Kurtulmuş sizler için anlatıyor...
Online Kurs'un Avantajları
- Artık şehrinizde kurs olacak mı diye araştırma yapmanıza gerek yok.
- Şehir dışına kurs almaya gitmenize de gerek yok.
- Hastalarınızı ertelemenize veya çalıştığınız klinikten izin almanıza gerek yok.
- Evinizden, rahat hissettiğiniz her yerden, istediğiniz zaman kısa ve etkili videolarımızı izlemenin keyfini çıkarın. İstediğiniz zaman kaldığınız yerden devam edebilir, isterseniz sonraki zamanlarda geri dönerek bilgilerinizi tazeleyebilirsiniz.
- Sertifikanız kurs bitimde size gönderilecektir...
- Üstelik güncel gelişmeler oluştukça, kursumuz güncellenecek ve sizlere bunu bildireceğiz.
Dental Uyku Apnesi ve Horlamada Tanı ve Tedavi Kursu
Prof.Dr. Hüseyin Kurtulmuş eşsiz anlatımıyla baştan sona her şeye kurs içerisinde bulabildiğiniz gibi ömür boyu kullanım hakkıyla sınırsızca izleyebilir ve tüm sorularınızı eğitmeninize bizler üzerinden iletebilirsiniz.
Kursun İçeriği
- Kursa Giriş-Dental Uyku Apnesi ve Horlama (7:17)
- Uyku Nedir, Uyku Hastalıkları ve Bruksizm Nedir? (8:51)
- Uyku Apnesi ve Horlamada Ne Oluyor? (8:39)
- Dejeneratif Maloklüzyon ve TME Disfonksiyonlu OSA Patofizyolojisi (10:05)
- Uykuda Dil Kökü-Üst Solunum Yolu Obstrüksiyonundan Sorumlu, OSA Etyolojisi'nin Anatomik Faktörleri (15:54)
- Uyku Monitörleri ve Uyku Kayıt Parametreleri (2:58)
- Terminoloji - Tanımlar (3:24)
- Apne Biçimleri (3:33)
- Uyku Monitörleri/Akıllı Cep Telefonu Uygulamaları (7:40)
- Bir Diş Hekiminin Hasta Seçimi Nasıl Olmalıdır? (10:36)
- Hastada Bulgular Nelerdir ve Biz Ne Arıyoruz? (10:21)
- Uyku Bruksizmi+Dantel Dil/Klinik Semptomlar/Risk Faktörleri (8:35)
- Obstrüktif Uyku Apne Sendromu Tedavisi (12:02)
- Hangi Ağız İçi Apareyi Kullanacağım? (Oral Aparey Terapisi) (6:31)
- Mandibuler Advancement Splint=MAS (Mandibuler İlertici Splint=MİS) (12:48)
- Yüz Tipine Göre Aparey Seçimi (4:03)
- Terapötik Etki - Hasta Uyumu (5:23)
- Ağız İçi Aparey Nasıl Dizayn Edilir? (6:19)
- İdeal Terapötik Pozisyon - Jig Kullanımı (15:42)
- Hasta Şikayetlerini Hastadan Dinleyelim (2:24)
- Tedavi Etkileri-Klinik Yöntem/Pratik Uygulama (11:01)
- Jig Yapımı-Kapanışı Laboratuara Gönderme-Protezin Son Hali (4:30)
- Takip ve Sonuçlar (6:54)
- Hasta Üzerinde Horlama Protezi Kapanış Alma (6:19)
- Hasta Üzerinde Horlama Protezi Kapanış Alma ve Ölçü Alma (6:10)
- Bitmiş Horlama Protezi Laboratuvardan Geldi! (3:02)
Bu Kursu Alanlar Bunları da Tercih Ediyor
Diş Hekimliği ile ilgili diğer kursları da tamamlayarak mesleğinize yenilikler katmaya devam edeceksiniz. Kendinizi güncellemenin çok önemli olduğu dünyamızda bu kursları da almanızı öneriyoruz.